sobota, 16 kwietnia 2016
Pasta do chleba ze słonecznika i papryki.
Taka pasta to dla mnie nowość ,ale mega dobra nowość która na zawsze wchodzi do mojego menu :)
Świetne jest to ,że w zasadzie w zależności jakie dodatki dodamy do słonecznika za każdym razem będziemy mieć ciut inna w smaku pastę.
1 szklanka słonecznika łuskanego
ząbek czosnku
1/2 papryki konserwowej ( zamiast papryki możemy dodać pieczarki , kapary , oliwki , kto co lubi )
sól, pieprz
słonecznik zalewamy wodą na noc , rano odcedzamy przekładamy do blendera , dodajemy ząbek czosnku , pokrojoną w kostkę paprykę ,sól i pieprz , miksujemy do pożądanej gładkości , ja rozdrobniłam tylko ciut aby były wyczuwalne kawałeczki słonecznika , jeśli pasta jest gęsta możemy dodać ciut oliwy
Podajemy ze świeżym pieczywem
REWELACJA !!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Czosnek nadaje charakteru :) A czy w swojej kuchni filtrujesz wodę? My ostatnio kupiliśmy filtr redox fitaqua, daje on nie tylko smaczną ale też zdrową wodę, pomagającą w profilaktyce nowotworowej.
OdpowiedzUsuńSuper pasta!
OdpowiedzUsuń